Aanmelden eetstand

Gebruik dit formulier om aan te melden voor een eetstand. Meer informatie ivm stands

Nieuwe richtlijnen voor eetstandhouders

Bij de komende editie willen we het volledige voedingsaanbod tijdens het Wereldfeest duurzamer maken.

Concreet streven we volgende doelstellingen na:

 • minder vleesconsumptie

 • meer seizoensgroenten en -fruit

 • meer lokale producten

 • meer biologische producten

 • meer fair trade

 • minder voedseloverschotten en afval

Daarom vragen we van elke standhouder om:

 • Inspanningen te leveren om het eigen aanbod te verduurzamen en de stand afvalarm te maken

 • Verplicht deel te nemen aan een infosessie rond duurzame keuken half april (tijdstip en locatie worden nog meegedeeld).

De bereidheid om mee te werken aan deze verduurzaming zal meespelen in de selectie van onze standhouders. Deelname aan de infosessie in april is een voorwaarde om een stand te krijgen tijdens het Wereldfeest. Indien we doorheen het traject merken dat de bereidheid om hieraan mee te werken toch niet aanwezig zou zijn, behouden we ons het recht voor om de standhouder alsnog te weigeren.

We bieden de eetstandhouders aan om via Voedselteams een aantal basisproducten van lokale teelt aan te kopen. Dit wordt tijdens deze meeting concreet afgesproken.

VZW's en organisaties met een maatschappelijk doel die graag een eetstand wensen uit te baten tijdens het Wereldfeest, bieden we graag extra ondersteuning. In het verleden kregen we reeds vragen in die richting en we willen er alles aan doen om deze standhouders aan boord te houden.

Materiaal en reglement

In principe brengt elke standhouder zelf zijn materiaal mee om zijn stand op te bouwen. De organisatie biedt de mogelijkheid om tegen betaling bepaalde materialen te lenen:

 • Biertafels aan 1 euro per stuk (lengte 0,8 à 1,2 m).
 • Schraagtafels aan 2 euro per stuk (lengte 2,4 à 2,7 m).
 • Vouwstoelen aan 0,5 euro per stuk, eerste 2 stuks gratis.
 • Alleen voor houders van eetstanden: brandvrije tenten (3m op 3m, met 3 zijflappen)aan 115 euro per stuk ( = de reële huurprijs voor de organisatie).

De organisatie bestelt de meeste materialen bij derden en kan bijgevolg niet garanderen dat elke standhouder exact kan beschikken over het bestelde materiaal. De organisatie biedt de mogelijkheid om tegen betaling van 5 euro een elektriciteitsaansluiting te voorzien.

Alle standhouders moeten zich akkoord verklaren met het Reglement voor standhouders van het Leuvense Wereldfeest, dat ook het gecoördineerd politiereglement van de stad Leuven en de richtlijnen van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen omvat.
We nodigen alle standhouders uit dit reglement grondig door te nemen. Je kan het inschrijvingsformulier pas verzenden nadat je je akkoord verklaart met dit reglement.

Tot slot: elk standhouder betaalt een waarborg van 50 euro, die je achteraf krijgt teruggestort op je rekening, op voorwaarde dat het reglement werd nageleefd.

Organisatie

Neemt deel en betaalt € 50,00 waarborg (zie reglement)

Stand

Opgelet! Bij een eettent is een brandvrije tent verplicht

Materiaal

zelf degelijke verdeeldozen en verlengsnoeren voorzien, conform de algemeen geldende veiligheidsvoorschriften

Borden - Bestek

x 100 stuks
€ 11,74/ 100 stuks
x 100 stuks
€ 17,04/ 100 stuks

x 100 stuks
€ 13,89/ 100 stuks

x 100 stuks
5,72/ 100 stuks
x 100 stuks
4,66/ 100 stuks
x 100 stuks
€ 5,32/ 100 stuks

Als u zelf rechtstreeks bij de leverancier grotere hoeveelheden bestelt, krijgt u aanzienlijke kortingen! En waarom zou u niet ineens ook bestellen voor de andere evenementen waarop u een eetstand plaatst? De organisatie koopt aan bij Naturesse.be - A division of Biopack & Logistics bvba, maar er zijn natuurlijk ook andere aanbieders op de markt.

Totaal

To prevent automated spam submissions leave this field empty.