Animatie Wereldfeest 2019

Zoals elk jaar voorzien we weer een aantal leuke animatie-activiteiten voor jong en ouder op het Wereldfeest. Daarvoor hebben we drie animatietenten opgesteld op de Bruul, er zijn ook workshops in het Paviljoen, een cirkuspiste, knutselactiviteiten en nog veel meer. Op het terrein kan je Circus a la carte en de zotte bende van Murga Ca Va Tegen het lijf lopen.
Ontdek hier het volledige animatieprogramma.

 

Thematekst 2019: Iedereen is activist!

Méér dan twintig Leuvense Noord-Zuidorganisaties zetten, samen met de Afdeling diversiteit en gelijke kanen en de dienst Mondiaal beleid en verschillende etnisch diverse organisaties, hun schouders onder de inhoudelijke programmatie van het Wereldfeest. Zoals elk jaar werkten ze samen een thematekst uit. Dit jaar ligt de focus op activisme in al zijn vormen. We publiceren hier graag de integrale tekst: Iedereen is activist! 

Line-up Wereldfeest 2019

Turkse rockster Gaye Su Akyol headliner 31ste editie Wereldfeest Leuven!

Met gepaste trots stellen we het muziekprogramma van Wereldfeest 2019 voor. Naar goede gewoonte hebben we weer ons best gedaan om een zowel verrassend als, gevarieerd en kwalitatief muziekprogramma samen te stellen. Met headliner Gaye Su Akyol halen we alvast een wereldmuzikale top-act naar Leuven, maar ook de rest van de line-up is niet van de minste.

We openen stevig met de Arabische Beats van Babylon Trio.  Hierna is het de beurt aan de verre-van-traditionele folk door de eigentijdse troubadours van San Salvador. Belgische trots Black Flower neemt ons vervolgens mee op een groovy 21ste-eeuwse Ethio-dub-jazz trip. In de wereldtent kan je dansen op de funky 'Soul & B' vibes van de Leuvense band EME.  Om 21.30u zorgt rockster Gaye Su Akyol met haar Turkse psychedelica voor een spetterende finale.

Kortom: een muzikaal feest van begin tot einde! Welk excuus heb je nog nodig?

 

Abya Yala

Welkom in ‘Abya Yala’, een authentieke naam voor een plaats die we nu doorgaans "Amerika" noemen. Met een gitaar en een rugzak vol verhalen, neemt Sébastien Meyer je mee op reis : van de Boeren-Zonder-Land in Brazilië tot de Zapatistas in Mexico. Inspirerende voorbeelden uit het Zuiden laten ons nadenken over globale alternatieven.

Pagina's