Babylon Trio

Babylon Trio knalt het feest meteen op gang. Met een ontvlambare mix van hedendaagse Iraakse en Arabische muziekstijlen, zoals chobi chobi, dabke en maqam, en elektronische beats zetten ze elke dansvloer in geen tijd in lichterlaaie. Yalla Yalla!

De drie Iraakse muzikanten van Babylon Trio kwamen in 2015 aan in België als vluchtelingen van de aanhoudende politieke en sociale onrust in Bagdad, die in 2019 nog steeds brandend actueel is (ook al schrijft de media er niet over). Arkan Mushtak, componist en leider van Babylon Trio werd van jongs af aan opgeleid tot getalenteerd toetsenist door de Iraakse meestercomponist Noor Sabah Hij wordt vergezeld door Saif Al-Qaissy (digitale percussie, djarbouka en achtergrondzang) en Walaa Saad (zang). De bandleden ontmoetten elkaar tijdens het interdisciplinair Cinemaximiliaan-project dat vluchtelingen en lokale inwoners bij elkaar brengt. De band werd uiteindelijk in 2016 gevormd op een Iraakse culturele avond in Brussel.

Babylon Trio brengt een elektronische mix van hedendaagse Iraakse en Arabische stijlen zoals choubi choubi, dabke en maqam en brengt nummers over hun oude leven in Irak en hun nieuw leven in Brussel. Zet je schrap voor hun uniek en hedendaagse Iraakse straatgeluid.


Babylon Trio live @ Gentse Feesten 

Beluister meer: Babylon Trio