Abya Yala

Wereldtent

17.50 - 18.50 u.

Welkom in ‘Abya Yala’, een authentieke naam voor een plaats die we nu doorgaans "Amerika" noemen. Met een gitaar en een rugzak vol verhalen, neemt Sébastien Meyer je mee op reis : van de Boeren-Zonder-Land in Brazilië tot de Zapatistas in Mexico. Inspirerende voorbeelden uit het Zuiden laten ons nadenken over globale alternatieven.

500 jaar geleden begon Europa aan een systematische uitbuiting van dit continent. Het gevolg was een sociale, economische en culturele ramp voor de lokale bevolking. Daarbovenop kwam ook de klimaatchaos, met opnieuw lokale boeren die de prijs zwaar betalen.

Maar er bestaat een alternatief. Dat ontdekken we als we luisteren naar de verhalen en de liederen van Abya Yala zelf. Van uit een diep respect voor Moeder Aarde inspireren zij ons om een samenleving te ontwikkelen op andere fundamenten. Thema’s als verzet tegen infrastructurele megaprojecten, een pleidooi voor een pedagogie van de onderdrukten en hun streven naar autonomie lopen als rode draad doorheen Sébastiens militante reis. 

Omdat muziek de collectieve strijd versterkt, worden jullie uitgenodigd mee te komen luisteren, kijken en zingen. En je zal het voelen: democratie, rechtvaardigheid, vrijheid en liefde… het alternatief bestaat en doet nog deugd ook!

Deze nummers passeren zeker de revue:

Floriô - Zé Pinto - Brasil
Nao vou sair do campo - Gilvan Santos - Brasil
Pescador - José Barros - Colombia
Derecho de nacimientos - Natalia Lafourcade - Mexico

Meer info over Sébastien en zijn reizen vind je ob zijn website: Voyage en Ficelle