Op zoek naar utopia: inhoud op het feest

Het Wereldfeest van zaterdag 3 juni gaat op zoek naar utopia. 500 jaar geleden rolde in Leuven het boek 'Utopia' van de Britse humanist Thomas More van de drukpersen. In het boek gaat de schrijver op zoek naar de ideale samenleving. Ook het Wereldfeest komt al bijna 30 jaar op voor een andere, betere wereld. Onder de noemer 'Op zoek naar Utopia' stellen we een hele reeks inhoudelijke activiteiten aan jullie voor. Zo is er het Gastvrij Terras, een workshop rond diversiteit van Hart Boven Hard, de Utopia Kunsttoren en de actiestand van de Noord-Zuidbeweging.

Het Wereldfeestdebat: Handel! Maar dan eerlijk.

Het Wereldfeest is veel méér dan een muziekfestival. Zo kan je om 15.15u in onze Utopiatent terecht voor een boeiend panelgesprek, onder de deskundige leiding van Gie Goris, hoofdredacteur van MO*. Onder de titel 'Handel! Maar dan eerlijk' zal een boeiend panel, met ondermeer Europarlementslid Bart Staes, vrijhandelsakkoorden als TTIP en CETA tegen het licht houden en op zoek gaan naar een positief project voor een eerlijke en duurzame wereldhandel. De Utopiatent vind je op het verhard sportterreintje op De Bruul. 

Visietekst 2017: Wereldfeest op zoek naar Utopia

Ook in 2017 zetten de Leuvense Noord-Zuidorganisaties en etnisch-diverse verenigingen hun schouders onder het Wereldfeest. Samen maken we werk van een aantal inhoudelijke activiteiten en tijdens het feest kan je kennismaken met de campagnes van de Noord-Zuidbeweging. Daarvoor kan je terecht aan de vele infostands, de centrale actiestand en in onze Utopiatent, waar we panelgesprekken en podiumacts voorzien.