Meet & Greet + Dansworkshop

Wereldtent

13.00 - 14.45 u.

Maak kennis met nieuwe Leuvenaarss tijdens een speeddate, rondetafelgesprek of een bewegingsworkshop.
Ga met hen in gesprek oven hun over hun verleden, hun dromen en hun trots.

Deze activiteit is een samenwerking tussen jongeren van ROOTS en vrijwilligers van de Dienst Diversiteit en Gelijke Kansen.

Jongeren van ROOTS Leuven

Binnen in de Wereldtent komen drie thema’s aan bod. Kom luisteren naar een persoonlijke getuigenis van iemand die naar Leuven is gevlucht. Een openhartig gesprek waar ook jij vragen of indrukken mag delen.

Tijdens het tweede gesprek vertrekken we vanuit de groeiende diversiteit in onze stad. In Leuven wonen 162 nationaliteiten, wat een enorme rijkdom met zich mee brengt.

Afsluiten doen we om 14.30 u. met een korte workshop Forró. Dit is een Braziliaanse dans waar men een levensstijl kan uitdrukken in het uitvoeren van basisbewegingen. De basis van de workshop ligt in het loslaten van gevoelens.
De workshop benadrukt het feit dat je niet bang hoeft te zijn om fouten te maken, iets dat gemakkelijk lijkt en toch nog moeilijk is in onze samenleving. Maristela Do Nascimento Rocha (Brasil) gaat deze workshop begeleiden.

Buiten de tent kan je plaatsnemen in een vertelsnoer, waar Leuvenaars en nieuwkomers met elkaar in gesprek gaan. Neem 5 minuten de tijd om elkaar vragen te stellen over toekomst en verleden, over dromen, hoop en trots.

Deze activiteit is een samenwerking tussen jongeren van ROOTS en vrijwilligers van de Dienst Diversiteit en Gelijke Kansen.