Black Flower

Black Flower wordt geprezen door insiders als Gilles Peterson (BBC), The Gaslamp Killer en LeFTO en baant zich stormenderhand een weg naar de grote wereldpodia

Geleid door componist en saxofonist Nathan Daems neemt dit team van topmuzikanten die nog steeds op de loonlijst staan van o.a. Beck, Calexico, dEUS en Lee ‘Scratch’ Perry, je mee naar een universum dat alleen Black Flower kan creëren. 

We are Black Flower
Black Flower video's

 

 

Black flower voert ons mee op een heerlijke 21ste-eeuwse Ethio-dub-jazz trip met echo's van Mulatu Astatke, vader van de Ethiopische jazzmuziek, en Fela Kuti. Op het Wereldfeest komen ze hun nieuwe plaat 'Future Flora' die in april verschijnt, voorstellen.

" Future Flora is een metafoor voor het voeden en drenken van krachtige en revolutionaire ideeën en initiatieven die onze wereld kunnen redden. Je kunt het vergelijken met planten die vechten tussen de straatstenen van de stad voor hun toekomst. Deze 'stedelijke krijgers' hebben water nodig om te overleven en te groeien. Hun toekomst en die van ons hangt helemaal af van hoe we naar de plantenwereld kijken ", aldus Daems.

Futue Flora

Met hun muzikale kruisbestuiving van geluiden en ritmes gebaseerd op Afrikaanse grooves, Ethiopisch-orientaalse melodieën, psychedelische dub en doses Balkan, creëert dit kwintet van eigen bodem een atmosfeer waar oeroude en moderne klanken samensmelten tot een hypnotiserende, groovy en dromerige belevenis.


In de pers:

"Ethiopische jazzimpulsen die zo typisch zijn voor Black Flower worden voorzien van onweerstaanbare ritmewissels, een dikke elektrische basgroove en naar jazzfunk en krautrock uitwaaierende drumritmes. Een vleugje sufi dub links, wat balkan rechts, een toefje sixtiespsychedelica onder de poriën van de composities: Mulate Astatke, koning van de Ethio-jazz, was er wellicht niet opgekomen.Voeg daarbij de naar de Miles Davis van de jaren zestig knipogende trompet van Jon Birdsong (weemoedig, door merg en been klievend) plus Daems' heerlijk hortende saxofoons en je kreeg een uiterst moderne crossover op je bord." - De Morgen (★★★★)

Meer info:
www.blackflower.be