Aanmelden eetstand

Gebruik dit formulier om aan te melden voor een eetstand op het Wereldfeest van 18 mei 2024.
Meer informatie i.v.m. andere standtypes

Nieuwe richtlijnen voor eetstandhouders

Sinds 2023 gaan we als organisatie gaat voor '100% vegetarische voeding'!

Ook deze editie, blijven we streven naar verduurzaming van het volledige voedingsaanbod op het Wereldfeest.

Concreet streven we volgende doelstellingen na:

 • minder vleesconsumptie;

 • meer seizoensgroenten en -fruit;

 • meer lokale producten;

 • meer biologische producten;

 • meer fair trade;

 • minder voedseloverschotten en afval

Daarom vragen we van elke standhouder om:

 • Inspanningen te leveren om het eigen aanbod te verduurzamen en de stand afvalarm te maken

Vzw's en organisaties met een maatschappelijk doel die graag een eetstand wensen uit te baten tijdens het Wereldfeest, bieden we graag extra ondersteuning. 

Aan de eetstand houders vragen we om in te schrijven vóór 18 april 2024. Je ontvangt vervolgens een mail met de melding dat we je aanvraag goed hebben ontvangen. Eind april krijg je de echte bevestiging van je inschrijving toegestuurd samen met een factuur.
Pas wanneer je de betaling hebt overgemaakt op onze rekening, is je inschrijving definitief in orde. Opgelet, het is zinloos om te betalen vooraleer je een bevestiging en een factuur krijgt toegestuurd. Wie dat wel doet, kan dit nooit als argument inroepen bij een eventuele weigering van de stand. Standen kunnen geweigerd worden wegens een te grote vraag.

Materiaal en reglement

In principe brengt elke standhouder zelf zijn materiaal mee om zijn stand op te bouwen. De organisatie biedt de mogelijkheid om tegen betaling bepaalde materialen te lenen:

 • Biertafels aan 1 € per stuk (lengte 0,8 à 1,2 m).
 • Schraagtafels aan 2 € per stuk (lengte 2,4 à 2,7 m).
 • Vouwstoelen aan 0,5 € per stuk, eerste 2 stuks gratis.
 • Alleen voor houders van eetstanden: brandvrije tenten (3m op 3m, met 3 zijflappen)aan 150 € per stuk ( = de reële huurprijs voor de organisatie).

De organisatie bestelt de meeste materialen bij derden en kan bijgevolg niet garanderen dat elke standhouder exact kan beschikken over het bestelde materiaal. De organisatie biedt de mogelijkheid om tegen betaling van 10 € een elektriciteitsaansluiting te voorzien.

De standhouder moet alle etenswaren aanbieden in bio-afbreekbare borden en kommen en met bioafbreekbaar bestek. Deze zijn te verkrijgen bij Biopack.be, maar er zijn natuurlijk ook andere aanbieders op de markt. 
Eetstandhouders zorgen zelf voor voldoende borden en bestek!

Prijzen

Opgelet! Wijziging van basisafspraken. We zien af van voorheen vermeldde winstdeelname!
Er kan aan de eetstanden cash betaald worden of via een bij de organisatie gehuurde betaalterminal.  Deze tegoeden worden integraal doorgestort naar de deelnemende organisatie.

In ruil vragen we dat er steeds één gerecht aangeboden wordt aan een vrij lage prijs en er duidelijk onderscheid wordt gemaakt tussen hapjes en een maaltijd.
 

Alle standhouders moeten zich akkoord verklaren met het Reglement voor standhouders van het Leuvense Wereldfeest, dat ook het gecoördineerd politiereglement van de stad Leuven en de richtlijnen van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen omvat. We nodigen alle standhouders uit dit reglement grondig door te nemen. Je kan het inschrijvingsformulier pas verzenden nadat je je akkoord verklaart met dit reglement.

Tot slot: elk standhouder betaalt een waarborg van 50 €, die je achteraf krijgt teruggestort op je rekening, op voorwaarde dat het reglement werd nageleefd en de standplaats terug ordelijk wordt achtergelaten.

Organisatie

Neemt deel en betaalt € 50,00 waarborg (zie reglement)

Stand

Reminder: Je dient op je stand sowieso een blandblusser te voorzien (zie het reglement)!
Opgelet: Bij een eettent is een brandvrije tent verplicht (uitgezonderd foodtruck)!

Materiaal

De standhouder dient zelf degelijke verdeeldozen en verlengsnoeren voorzien, conform de algemeen geldende veiligheidsvoorschriften
Eestandhouders kunnen bij de organisatie een betaalterminal huren…

Totaal

Geef ons een overzicht van jullie vegetarisch/veganistisch aanbod! Sinds 2023 aanvaarden we geen aanbod van vleesbereidingen meer.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.