Hartelijk dank! Volgende editie: zaterdag 8 juni 2019

Bedankt aan de vele bezoekers van onze dertigste editie. We blikken terug op een warm en solidair Wereldfeest, met veel schoon volk, sterke muziekoptredens, lekker eten, heel boeiende inhoud en leuke workshops voor jong en ouder. Bovendien ging het om een quasi incidentloze editie. Noteer het alvast in je agenda: De 31ste editie van het Wereldfeest vindt plaats op zaterdag 8 juni 2019. Vanaf nu kan je beginnen aftellen...

De sfeer zat er meteen in op zaterdag 26 mei in park De Bruul. Overal standjes van Noord-Zuidorganisaties en andere geëngageerde verenigingen. Onze Leuvense reuzen openden met een tai-chi sessie. En al snel was het de beurt aan Pastis, om met een set zonnige en feestelijke muziek het feest helemaal op gang te trappen. Centraal op de Bruul kon je terecht in de actiestand rond migratie van 11.11.11. En recht daar tegenover trof je tal van informatieve standjes aan in het European Green Leaf dorp, waar je terecht kon voor info en tips om je eigen leven te verduurzamen.

In onze Wereldtent ging daarna een panelgesprek van start over de superdiverse stad. De warmte zorgde ervoor dat de tent niet helemaal vol liep maar het interessante sprekerspanel zorgde toch voor een boeiende dialoogtafel, met heel wat publieke belangstelling. De percussionisten van DROM speelden 's namiddags hun eerste set, met mysterieuze totems die recht uit de Zinnekeparade kwamen. Wat later op de dag zetten ze de Bruul in vuur en vlam met een optreden door een veertigtal percussionisten samen.

In de animatietenten vonden heel wat kinderen de weg naar workshops breakdance, cirkus, knutselen of lieten ze zich grimeren tot ze onherkenbaar waren. De filmbus van het Afrika Filmfestival zorgde voor boeiende kortfilms. Op het hoofdpodium trad de tweede band, rond de Turkse zangeres Derya Yidirim, aan. De Bruul raakte helemaal in feeststemming. In de bar draaiden alweer tientallen vrijwilligers mee. Samen realiseerden ze de tweede hoogste omzet ooit op een Wereldfeest.

In de eetstraat was het inmiddels over de koppen lopen. Later op de dag waren er nog optredens van een viertal etnisch-diverse organisaties uit Leuven in de Wereldtent. Ook die optredens werden erg gesmaakt. Maar onze twee laatste bands op het hoofdpodium, Daniel Dzidzonu en Baba Zula maakten het wereldse feestje totaal. Ondertussen ontvingen we nog luisteraars van Radio 2 op ons backstageterras. En toen om 24u het feest ten einde was, konden we alleen maar moe en tevreden terugblikken op een hele succesvolle en incidentloze editie. Bedankt aan iedereen die erbij was!

Op naar de volgende dertig edities.