Muziekprogramma 2020

Stad Leuven en 30CC stellen hoogt uitzonderlijk de prachtige Leuvense Stadsschouwburg ter beschikking voor de opnames. Alles gebeurt uiteraard in veilige omstandigheden en onder aangepaste veiligheidsmaatregelen.

Volgende artiesten komen zaterdag, langs voor een exclusief optreden op Wereldfeest 2020 Online:

 

 

 

Roncha

Woordman, inspirator en verbeelder, Roncha, ook bekend van Team Marmelade en AMOK, stelt zijn soloproject voor.

Zelf omschrijft hij zijn kunsten als volgt: “ Liefde voor taal en de microfoon. Rijm, ritme en verhalen. Steeds vaker zonder beats, meer spoken word nu, al is rap nooit ver weg.”

FaBRECOLLECTIV.

“We represent the city of Leuven with some of that pop, soul, funky hip hop.”

Brussel en Antwerpen stonden al langer bekend als de grootste steden wat betreft Belgische urban music, maar daar hoort sinds kort ook Leuven bij!  Met een steeds groter wordende scene met jong, beloftevol talent is Leuvense hiphop rising!  Het meest in het oog springend is FaBRECOLLECTIV.

FaBRECOLLECTIV. bestaat uit Fred Gata en Mustapha die zichzelf een self made, tweekoppig hiphop collectief noemen. Wat hun muziek betreft hebben ze alles zelf in handen; van het maken van beats, teksten schrijven tot de opnames in hun eigen home studio.

Qua skills zijn het echte autodidacten. Fred leerde zingen toen zijn vader hem vertelde te ‘stoppen met dat beatboxen’. Mustapha’s is doorheen de jaren uitgegroeid tot een multi-instrumentalist en speelt ondermeer drums, gitaar en bass.

Welk genre ze spelen? Ze noemen het zelf: “popsoulfunkyhiphop”, easy as that!

Zet je schrap voor dit jonge geweld!

 

WIM (Solo)

 

Wim ‘WIM’ Vercruysse is al langer een monument in de Vlaamse rapscene. WIM is sinds 1997 de drijvende kracht achter PhilliBustas en het livebandproject PhilliBustasPLUS. In 2020 staat hij opnieuw solo on stage. Op een funky beats van gelegenheids-DJ, DJ Dysfunkshunal,  brengt WIM snedige, maatschappijkritische raps van een hoog technisch niveau.
 

WIM brengt onder andere zijn nieuwe single “We Komen Er”, een ode aan werkers en doorzetters. Hoewel lang voor de coronacrisis is geschreven, zijn dit woorden die we vooral nu willen horen. Ook al beweert WIM in het refrein geen waarzegster te zijn, hopen we er stiekem op dat hij toch gelijk heeft en we deze vreemde tijden snel achter ons kunnen laten.

Dankzij een vlotte flow weet WIM ons ervan te overtuigen dat we er wel geraken, een boodschap die vandaag de dag enorm toepasselijk is!

Gert 

Ook Gert is een artiest met een boodschap. Deze Leuvense bard maakt al meer dan 15 jaar kritische uptempo Nederlandstalige kleinkunst met een knipoog. Gert staat bekend om zijn progressieve en maatschappijkritische nummers en bracht al verschillende CD’s en EP’s uit in eigen beheer. In de loop der jaren is er zo een eigen genre ontstaan: kleinpunk.

Live wordt hij bijgestaan door Eric op de bas, Yorick op de cajon en Ezra op accordeon.
Zaterdag spelen ze samen de Stadsschouwburg plat!

Emee.

Swing mee met Emee., de band rond Leuvense R&B-trots Emeraude Kabeya. Haar fantastische soulstem, soms teder dan weer powerfull, laat niemand onberoerd. Emee. brengt een mix van Soul, R&B en stevige Funkrock. Live hebben ze de ambitie om de mensen te doen dansen, of naar eigen zeggen; hen te laten schuren.

In 2015 haalde ze de finale plaats in Rockvonck en werd EME ook geselecteerd voor Studio Brussel’s De Nieuwe Lichting. De laatste beschreef haar sound als 'Catchy, funky en een tikje geil'. In 2017 kreeg ze de eer om AFROPUNK festival in Parijs te openen. Vorig jaar speelden ze op het Wereldfeest nog voor een overvolle tent.

 In mei dit jaar bracht ze haar nieuwe single Fuel uit. “Als Emees stem de brandstof is, hoeven we ons geen zorgen meer te maken over energiebevoorrading in de toekomst.”

Cruda

Deze zeskoppige band blinkt uit in latin- en Afro-Amerikaanse ritmes. Zelf gebruiken ze de term “tropicalia” voor hun mix van stijlen en genres die ze laten samensmelten in een eigen, dansbaar universum.

De grooves van een Afro-Latino georiënteerde ritmesectie, een onvoorspelbare en bij momenten wild tekeergaande sax en de krachtige, zwoele stem van zangeres Chantal Alvarez komen samen tot een extatische, uptempo geluidservaring.

Kijk mee en geniet van hun positieve vibes on stage, Cruda krijgt je zeker aan het dansen!

 

Jaune Toujours

Jaune Toujours kan gerust Belgiës leading mestizo band worden genoemd.

Ze evolueerden van een band met Brusselse cultstatus naar een internationaal bekende kwaliteitsband. Hun explosieve, stedelijke mengeling van muziekgenres, ritmes, culturen en talen bekoort tot ver buiten de landsgrenzen.

Jaune Toujours heeft de energie van een rockgroep, het improvisatietalent van een jazzcombo, de open-mindedness van een wereldmuziekgroep, het charisma van de straatmuzikant en een snuif typisch Brusselse zelfrelativering.  Met deze combinatie weet je zeker dat het een feestje wordt om 'U' tegen te zeggen.

Respect voor inhoud boven vorm, lange termijn ontwikkeling en samenwerking eerder dan zelfbehoud, stelt hen in staat een muzikaal universum te creëren dat rijk, divers, eerlijk, modern en uniek is. Het is het soort muziek waarop je kan dansen tot je neervalt, maar die zich ook uitstekend leent voor een intiemere luisterervaring bij je thuis.

Verwacht je aan echte Europeana: kick-ass roots op accordeon, drum, bas en blazers, recht uit het hart van Europa. Geen taal- of andere grenzen met teksten in het Frans, Engels en Nederlands, catchy songs, punky attitude, drum&brass, Balkan madness, accordeondub en Belgische ska.

Jaune Toujours maakte al vaker een succesvolle doortocht op het Wereldfeest. Dit wordt nu niet anders!