Zaterdag 26 mei 2018: Wereldfeest nummer 30!

Op zaterdag 26 mei vindt in park De Bruul opnieuw het Wereldfeest plaats. Zoals elk jaar kan je er terecht voor een heerlijke mix van live wereldmuziek, heel veel info en ontmoeting, een exotische eetstraat, een wereldmarkt en animatie voor jong en ouder. De Leuvense Noord-Zuidorganisaties stellen er hun campagnes voor. En het feest is ook een kleurrijke ontmoetingsplaats voor de 156 verschillende nationaliteiten die je in Leuven aantreft.

Het Wereldfeest blaast dit jaar 30 kaarsjes uit. Het belooft dus extra feestelijk te worden. Wij leggen momenteel de laatste hand aan het hele programma. Tijdens de komende weken zul je alle info vinden op deze website. Het muziekprogramma belooft in ieder geval meer dan de moeite te worden. Een tipje van sluier? We openen 's middags met een Leuvense band en eindigen 's avonds met onze hoofdact, een pyschedelische cross-over band uit het wonderlijke Istanbul. Feestje verzekerd. Maar je kan dit jaar ook in onze tent terecht voor een aantal kleine concertjes van etnisch-diverse muziekgroepen uit het Leuvense.

In drie animatietenten zullen er workshops plaatsvinden voor jong en ouder en het Afrika Filmfestival zal opnieuw een filmbus opstellen waarin wereldse kortfilms geprojecteerd zullen worden. In het 'European Green Leaf-dorp' kan je terecht voor tips voor een duurzamer leven. Als organisatoren gaan we zelf ook door met onze inspanningen om het Wereldfeest te verduurzamen. Voorts vind je er tal van info- en marktstanden. Onder de slagzin #allemaalmensen opent 11.11.11 opnieuw een centrale actiestand op De Bruul.

En natuurlijk kan je aan onze bar terecht voor een (h)eerlijk aanbod aan overwegend duurzame en faire drankjes. In de low impact eetstraat vind je een 15tal eetstanden, met culinaire lekkernijen uit alle hoeken van de wereld. Tussendoor zijn er deejaysets, zal DROM De Bruul opzwepen met aanstekelijke ritmes en kan je een panelgesprek volgen rond diversiteit. Te veel om op te noemen. Na dertig jaar bruist het Wereldfeest als nooit ervoor. Volg het via deze site of via facebook. Afspraak op 26 mei in park De Bruul. Het feest start om 13u en gaat door tot middernacht.