Dialoogtafel: Naar een superdivers Leuven

Ook tijdens deze editie van het Wereldfeest kan je in onze Wereldtent om 15.15u terecht voor een panelgesprek. We kiezen voor de formule van een dialoogtafel, waarbij er een actieve rol is weg gelegd voor het publiek. Het thema luidt: Naar een superdivers Leuven.  Ondemeer schrijver en sociaal activist Jonas Slaats, historicus en activist Omar Ba en Stella Nyanchama van Hand in Hand tegen racisme gaan hierover met elkaar in gesprek.

 

Leuven is op 21 maart toegetreden tot de Europese Alliantie van Steden tegen Racisme (ECCAR). Hieruit vloeit het project ‘Leuven zonder Racisme’ voort. Hoe maken we het culturele aanbod in onze stad meer divers? Kunnen we de verschillende culturele belevingen met elkaar verbinden? Hoe streven we een sociale mix en een meer divers publiek na? Wij nodigen jullie graag uit voor een dialoogtafel rond deze en vele andere vragen, in onze Wereldtent, die je aantreft op het verharde sportveldje op de Bruul.

 

De volgende sprekers gaan met elkaar én jullie in gesprek:

Jonas Slaats, schrijver en sociaal activist, studeerde filosofie, antropologie en theologie, werkte in verschillende organisaties rond mensenrechten, multiculturaliteit en interreligieuze dialoog.

Omar Ba, activist, consultant en historicus actief rond thema’s als diversiteit en inclusie. Hij was tien jaar lang directeur van het Platform Afrikaanse Gemeenschappen en betrokken bij tal van organisaties, waaronder Nuff Said, Kif Kif, Arenbergschouwburg en het Afrikamuseum.

Stella Nyanchama, educatief medewerker en campagnecoach bij Hand in Hand tegen racisme vzw. Ze studeerde pedagogie aan de VUB alsook sociale en culturele antropologie aan de KUL.  

De Verhalenwerf, interculturele vzw bouwt bruggen tussen mensen, gemeenschappen en culturen, met verhalen als bouwstenen. Verhalen zijn universeel, laagdrempelig en verbindend. Met verhalen en vertellers van over de hele wereld organiseren ze vertelworkshops, verhalensalons, tentoonstellingen, onderwijsprojecten...

Ook in de Wereldtent

18u. – 19u.

  • Russische muziekgroep “Accumulation “
  • Act Chinese dans

20u. - 21u.

  • Koerdische muziekgroep “Nojin”
  • Act Ghanese (Engelstalige) poëzie

Op het terrein om 14u. en om 16u.

Tai Chi onder leiding van reuzen Da Tong, Iris en Prinses Nela

Op het terrein doorlopend: Actiestand Migratie 11.11.11

Maak kennis met de campagne van de koepel van de Noord-Zuidbeweging voor een humaan migratiebeleid. Centraal op de Bruul.