Praktisch

De Bruul

Het Wereldfeest vindt plaats in park De Bruul in Leuven. Dit park is gelegen binnen de Leuvense ring in het Noordelijke deel van de stad. Het wordt omgeven door de Brouwersstraat, het Torentje, de Pereboomstraat en de Halvestraat en ligt op een steenworp van de Sint-Pieterskerk. 
De Bruul is al jarenlang de thuishaven van het Wereldfeest. Het is een groen park met heel wat speelvelden en een groot grasterrein dat voor de gelegenheid dienst doet als festivalweide. Bovendien is het ingebed in een volkse en multiculturele buurt, waardoor er altijd wel leven in de brouwerij is. De Bruul beschikt ook over een mooie ontmoetingsruimte en is -ook tijdens het Wereldfeest- vrij toegankelijk, zowel via de Brouwersstraat als via de Pereboomstraat.
Bekijk hier de kaart.

Bereikbaarheid

Naar een duurzaam Wereldfeest kom je uiteraard best te voet, met het openbaar vervoer of met de fiets.  Een gratis bewaakte fietsenstalling vind je tegenover de hoofdingang van De Bruul, in de Pieter Coutereelstraat.

Wie met de trein naar Leuven komt, kan aan het station een bus nemen naar het centrum van de stad. Van daaruit kan je de tocht te voet verder zetten. Er rijden ook fietstaxi's van de Bruul naar het stadscentrum en terug.

Wie vanuit een andere stad met de auto naar het Wereldfeest wil komen, neemt best de afrit 18 van de E314 (A2), Leuven-Mechelen. Vervolgens volg je in de richting van Leuven en kom je automatisch in de Brouwersstraat en dus aan de Bruul uit. Voor een parkeerplaats kan je terecht op het Sint-Jacobsplein of in één van de Leuvense ondergrondse parkeergarages.

In de Raoul Claesstraat is een parkeerzone voorzien voor personen met een functiebeperking.
Minder mobiele bezoekers kunnen ook gebruik maken van de gratis fietstaxi-pendeldienst voor verplaatsingen binnen het centrum van Leuven.

Met de fiets

Leuvenaars komen uiteraard het best te voet of met de fiets naar een duurzaam Wereldfeest. Een gratis bewaakte fietsenstalling (13.00u.- 22.00u.) vind je tegenover de hoofdingang van De Bruul, in de Pieter Coutereelstraat.

Wie met de trein naar Leuven komt, kan aan het station een bus nemen naar het centrum van de stad. Van daaruit kan je de tocht te voet verder zetten.
Er rijden ook gratis fietstaxi's van de Bruul naar het stadscentrum en terug. 

Programma: