De muziekaffiche 2017 - Headliner Pura Vida

Pura Vida, the Nr. 1 of Belgian reggae, sluit dit jaar het Wereldfeest af. Deze 11-koppige band zal de nacht tegemoet spelen en de Bruul onderdompelen in heerlijke en exotische, muzikale sferen. Net daarvoor zal The Golden Tieger, een gloednieuwe band uit Antwerpen, zorgen voor muzikaal en visueel spektakel. Een feestje. In de vooravond brengen we met 'Sons of Kemet' hypnotiserende, fynky jazz uit het Verenigd Koninkrijk naar Leuven. De aftrap wordt gegeven om 14.30u door Moodcollector, met hun Nederlandstalige ska uit het hart van de Kempen. En als smaakvol tussendoortje is er ook nog een concert van het Leuvense gipsy-klezmer-folk-ensemble Bugari Express, in de Utopiatent.     

Het Leuvense Wereldfeest en 30CC, cultuurcentrum Leuven, stellen graag het wervelende muziekprogramma voor van het Wereldfeest van zaterdag 3 juni.

Timing Hoofdpodium:

14.30u – 15.15u: Moodcollector

17u – 18u: Sons of Kemet

19u – 20u: The Golden Tieger

21.30u – 23u: Pura Vida

 

14.30u - Moodcollector (B)

Nederlandstalige ska uit het hart van de kempen

Met hun zelfgemaakte dansbare reggae en authentieke strakke ska zet MoodCollector de boel gegarandeerd op stelten. Deze Kempense band levert swingende wereldmuziek, streng geselecteerd uit eigen pure teelt en hormonenvrij. Stilstaan is enkel bestemd voor standbeelden! MoodCollector staat voor dancing shoes en zwetende lijven. Niemand gaat slechtgeluimd naar huis. MoodCollector zorgt voor uitbundige zomer op de Bruul. Put on your dancing shoes en skank mee met de energieke feestelijke muziek van MoodCollector!

17u - Sons of Kemet (UK)

Funky jazz uit het VK, met invloeden uit alle hoeken van de wereld

Sons of Kemet is ongetwijfeld één van de grootste revelaties die de laatste jaren uit het Verenigd Koninkrijk overwaaide. Dit unieke kwartet brengt zinderende en hypnotiserende muziek, vol met euforische en tranceachtige grooves. Aan de basis ligt een stevig ritmisch fundament, gevormd door twee drummers, Seb Rochford en Tom Skinner. Reken daarbij het pompende tubaspel van Theon Cross en de melodische insteek van saxofonist Shabaka Hutchings en nog wat elektronica en je komt tot een revolutionaire mix van New Orleans vibes, Caribische folk, afrobeat en jazz. Concerten van Sons of Kemet zijn onweerstaanbaar: funky, krachtig, explosief en vooral adembenemend.

19u - The Golden Tieger (B)

Feestelijke Antwerpse band, garant voor een muzikaal en visueel spektakel

Dit tropische rariteitenkabinet gaat live helemaal in overdrive en staat garant voor vette melodieën en visueel spektakel. Hun muziek omschrijven ze zelf als slumjunglevoodootronicalia... The Golden Tieger zorgt op elk podium voor een instant en wel zeer uitgesproken microklimaat. Denk: zwoel, broeierig, heet. Denk: opzwepende nummers, onmogelijk te verdelgen kanjers van oorwormen en een heerlijke laidback ambiance. Zangeressen, danseressen, blazers, grooves... en tot verbeelding sprekende outfits. Deze showband uit de Scheldestad zorgt ervoor dat we de avond op een wel erg feestelijke wijze zullen inzetten.

21.30u - Pura Vida (B)

The Nr.1 of Belgian reggae

2017 is het jaar dat de grootste – en volgens sommigen de beste - Belgische reggaeband ons komt inpalmen! Elf doorgewinterde muzikanten op één podium, gespecialiseerd in de aanstekelijkste reggae met juist gedoseerde dub-, ska-, soul- en bluestoetsen. Het is geen geheim dat internationale legendes als Lee “Scratch” Perry en the Congos grote fan zijn en wie hen al aan het werk zag, weet wel waarom. Pura Vida leverde met 'Seasons of Life' eind 2016 trouwens een fantastische plaat af die elke reggae-liefhebber al in huis zou moeten hebben. Pure joie-de-vivre om het Wereldfeest mee af te sluiten! The Nr.1 of Belgian reggae

 

20.15u – In de Utopiatent: Bugari Express

Gipsy – Klezmer – Folk

Spring aan boord van de Bugari Express en laat je meevoeren op een fabelachtige muzikale reis. Van de grimmige Balkan tot het hete Argentinië. Van melancholie, weemoed, passie en vreugde. Bugari Express is een zevenkoppig ensemble dat grasduint in de akoestische roots-muziek. Rond accordeonist Stijn Verhofstadt verzamelde zich een bonte bende muzikanten, met een passie voor Klezmer en Oost-Europese melodieën. Met de komst van zangeres Chantal Alvares kreeg Bugari Express niet alleen een prachtige stem erbij. Dankzij haar Portugese en Argentijnse roots werd het repertoire uitgebreid met enkele pareltjes uit de Tango en de Fado.