Bedankt aan alle bezoekers! Volgende editie: zaterdag 26 mei 2018

Op zaterdag 3 juni vonden vele duizenden mensen de weg naar de 29ste editie van het Wereldfeest. Ondanks de mindere voorspellingen bleken de weergoden ons toch eerder goedgezind. Het feest bevatte alle gebruikelijke en noodzakelijke ingrediënten: een sterk wereldmuziekprogramma, opzwepende deejay-sets, een bijzonder lekkere én duurzame eetstraat, een bar mét herbruikbare bekers, heel veel info en debat, een Utopia-kunsttoren, animatie voor jong en ouder en heel veel sfeer en ontmoeting. Afspraak volgend jaar op zaterdag 26 mei 2018. 

Het is nog wat te vroeg om echt de balans op te maken. Maar vast staat dat we een hele mooie editie 2017 achter de rug hebben. Vele duizenden mensen daagden op en het hele feest verliep zonder noemenswaardige incidenten. Voor het eerst sinds lang werkten we nog eens met herbruikbare bekers aan de bar. Dat leverde heel wat werk op in die bar - daar moeten we zeker nog wat op bedenken - maar op het vlak van afval kon iedereen het verschil wel merken. De Bruul lag er na afloop behoorlijk netjes bij. De bezoekers betaalden een euro waarborg per beker. Dat leidde ertoe dat er in totaal minder dan twee procent van de 15.000 voorziene bekers kwijt raakte (veel minder dan de marge van tien procent die we kregen van Brouwerij Haacht, de leverancier van de bekers).

Ook op het vlak van de muziek blikken we terug op een sterke editie. MoodCollector zette vroeg op de middag al meteen het juiste ritme in. Wat later verbaasden de Britten van Sons of Kemet met hun ritmische cross-over jazz. The Golden Tieger maakte er een muzikale verkleedpartij van en bracht de Bruul meteen in hogere sferen. Met Pura Vida kende het Wereldfeest een steengoede en geëngageerde afsluiter. Tussendoor zorgde Bugari Express nog voor een bijzonder gesmaakt optreden in de Utopia-tent. Tot slot vermelden we nog graag de deejays van discobar 7 inch, die tussen de optreden door de Bruul aardig aan het dansen kregen.

Er valt nog zoveel meer te zeggen over het afgelopen feest. Later volgt er zeker een uitgebreidere terugblik.

Bedankt aan iedereen die erbij was! Afspraak volgend jaar: zaterdag 26 mei 2018. Noteer het alvast in je agenda.

(Foto: Erik Olaerts)