Bedankt aan alle bezoekers! Volgende editie: zaterdag 26 mei 2018

Op zaterdag 3 juni vonden vele duizenden mensen de weg naar de 29ste editie van het Wereldfeest. Ondanks de mindere voorspellingen bleken de weergoden ons toch eerder goedgezind. Het feest bevatte alle gebruikelijke en noodzakelijke ingrediënten: een sterk wereldmuziekprogramma, opzwepende deejay-sets, een bijzonder lekkere én duurzame eetstraat, een bar mét herbruikbare bekers, heel veel info en debat, een Utopia-kunsttoren, animatie voor jong en ouder en heel veel sfeer en ontmoeting. Afspraak volgend jaar op zaterdag 26 mei 2018. 

Nepalese dans tijdens het Wereldfeest

Sukhi Home is een organisatie die allerhande projecten opzet en steunt in Nepal. De organisatie werd opgericht in 2011, maar werd nog actiever na de aardbevingen van april en mei 2015 en de heropbouw die daarop moest volgen. Sukhi Home steunt projecten voor de mensen in Nepal die geen kansen krijgen en geen dak boven het hoofd hebben. Nepal is een land zonder sociaal vangnet. De noden zijn er dus groot. Tijdens het Wereldfeest verzorgt Sukhi Home twee Nepalese dansoptredens in de Utopiatent. 

Wereldkeuken 2017

Geen Wereldfeest zonder onze exotische wereldkeuken. Ook dit jaar toveren we de Pereboomstraat om tot een Low Impact Foodstreet. En opnieuw tref je heel wat vegetarische en duurzame gerechten aan in deze eetstraat. Op deze pagina geven we graag een overzicht van 15 verschillende eetstanden. Om je vingers bij af te likken.

Op zoek naar utopia: inhoud op het feest

Het Wereldfeest van zaterdag 3 juni gaat op zoek naar utopia. 500 jaar geleden rolde in Leuven het boek 'Utopia' van de Britse humanist Thomas More van de drukpersen. In het boek gaat de schrijver op zoek naar de ideale samenleving. Ook het Wereldfeest komt al bijna 30 jaar op voor een andere, betere wereld. Onder de noemer 'Op zoek naar Utopia' stellen we een hele reeks inhoudelijke activiteiten aan jullie voor. Zo is er het Gastvrij Terras, een workshop rond diversiteit van Hart Boven Hard, de Utopia Kunsttoren en de actiestand van de Noord-Zuidbeweging.

Het Wereldfeestdebat: Handel! Maar dan eerlijk.

Het Wereldfeest is veel méér dan een muziekfestival. Zo kan je om 15.15u in onze Utopiatent terecht voor een boeiend panelgesprek, onder de deskundige leiding van Gie Goris, hoofdredacteur van MO*. Onder de titel 'Handel! Maar dan eerlijk' zal een boeiend panel, met ondermeer Europarlementslid Bart Staes, vrijhandelsakkoorden als TTIP en CETA tegen het licht houden en op zoek gaan naar een positief project voor een eerlijke en duurzame wereldhandel. De Utopiatent vind je op het verhard sportterreintje op De Bruul. 

De muziekaffiche 2017 - Headliner Pura Vida

Pura Vida, the Nr. 1 of Belgian reggae, sluit dit jaar het Wereldfeest af. Deze 11-koppige band zal de nacht tegemoet spelen en de Bruul onderdompelen in heerlijke en exotische, muzikale sferen. Net daarvoor zal The Golden Tieger, een gloednieuwe band uit Antwerpen, zorgen voor muzikaal en visueel spektakel. Een feestje. In de vooravond brengen we met 'Sons of Kemet' hypnotiserende, fynky jazz uit het Verenigd Koninkrijk naar Leuven. De aftrap wordt gegeven om 14.30u door Moodcollector, met hun Nederlandstalige ska uit het hart van de Kempen. En als smaakvol tussendoortje is er ook nog een concert van het Leuvense gipsy-klezmer-folk-ensemble Bugari Express, in de Utopiatent.     

Animatie

Op zaterdag 3 juni kan je opnieuw terecht in onze animatietenten én onze filmbus voor een hele reeks boeiende workshops voor jong en ouder. Onze animatiewerkgroep heeft weer een fijn programma op poten gezet. Al deze animatieworkshops zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Bekijk hier het overzicht.

Visietekst 2017: Wereldfeest op zoek naar Utopia

Ook in 2017 zetten de Leuvense Noord-Zuidorganisaties en etnisch-diverse verenigingen hun schouders onder het Wereldfeest. Samen maken we werk van een aantal inhoudelijke activiteiten en tijdens het feest kan je kennismaken met de campagnes van de Noord-Zuidbeweging. Daarvoor kan je terecht aan de vele infostands, de centrale actiestand en in onze Utopiatent, waar we panelgesprekken en podiumacts voorzien.