Geen water is ons te diep om klimaatneutraal te feesten!

Low Impact Man Steven Vromman geeft live concertje IN de Dijle

Maandag 14 maart – 11u – Dijleterrassen (Dirk Boutslaan, tegenover SLAC)

Op zaterdag 28 mei vindt in Park De Bruul in Leuven de 28ste editie plaats van het Leuvense Wereldfeest. Opnieuw verwachten we tot 15.000 bezoekers voor een kleurrijke mix van live wereldmuziek uit alle hoeken van de wereld, een exotische eetstraat om duimen en vingers bij af te likken, animatie en inhoudelijke activiteiten voor jong en ouder, vele tientallen standjes en kraampjes én tonnen sfeer en solidariteit.

Wereldfeest wordt klimaatneutraal
We weten het: ons klimaat verandert, extreme weerfenomenen rukken op en de zeespiegel stijgt. Hoog tijd voor actie. Zowel de Stad Leuven als de Provincie Vlaams Brabant nemen zich daarom voor om klimaatneutraal te worden. Dit wil zeggen dat we onze netto uitstoot van broeikasgassen tot nul herleiden. Tal van spelers in onze stad dragen hun steentje bij.

Ook het Wereldfeest neemt de handschoen op. We doen al jarenlang grote inspanningen op het vlak van duurzaamheid, maar dit jaar gaan we nog een stap verder. De voorbije maanden namen we samen met Ecolife, thuis in CO2-metingen, onze uitstoot onder de loep. Dat leverde bijzondere resultaten op. Zo blijkt het transport van onze bezoekers, standhouders en artiesten, maar ook van ons materiaal samen goed voor meer dan 70 procent van onze uitstoot. Heel de catering van het feest is dan weer goed voor meer dan 18 procent van de uitstoot. Met een veelheid aan maatregelen willen we die uitstoot naar beneden halen en het eerste klimaatneutrale event van Vlaanderen worden. Low Impact Man Steven Vromman, gekend van zijn tv-programma’s, helpt ons hierbij en neemt graag het peterschap van dit Low Impact Wereldfeest op zich. Aan onze bezoekers vragen we vooral om de wagen thuis te laten...

Foto-gelegenheid: Concertje in de Dijle
Niets is doen is geen optie, anders eindigen we misschien wel onder water. Omdat we dat niet willen laten gebeuren, organiseren we speciaal voor de pers een miniconcertje in de Dijle. Op maandag 14 maart geven Low Impact Man Steven Vromman en de Leuvense percussionist Jo Zanders samen het beste van zichzelf in de Dijle, ter hoogte van de Dijleterrassen. Geen water is ons immers te diep om klimaatneutraal te feesten!

De pers is van harte welkom om dit miniconcertje bij te wonen en er beelden van te schieten. Low Impact Man Steven Vromman zal ter plekke ook een woordje uitleg verschaffen bij de inspanningen die we doen om van het Wereldfeest een klimaatneutraal event te maken.

Het Wereldfeest wordt georganiseerd door vzw Wereldfeest Leuven in samenwerking met de stad Leuven en 30CC. Andere partners van het Low Impact Wereldfeest zijn: Provincie Vlaams-Brabant, Leuven Klimaatneutraal 2030, Vlaams-Brabant Klimaatneutraal en Ecolife.


Perscontact:
Steven Vromman
0486 07 26 06
steven@lowimpactman.be